25 jaar samen onderweg

Een week op Ameland en dan elke dag wandelen heerlijk koud en zonnig.

Wandeling naar museum de fundatie

4-1-2018 Vandaag weer wat zaken voorbereid, ondermeer een testvideo gemaakt.

26-12-2017

Vadaag zijn we gaan wandelen Met Hans en Joke en konden we dus weer wat zaken uit proberen. Ik heb een podcast gemaakt, verder hebben we de speelfilm The Way gezien deze gaat over de camino. Klik op de link en dan kun je hem bekijken als je het leuk vind.

 

Podcast 01

Potcast 01: Waar zijn we mee bezich om de camino voor te bereiden.

A Camino de Santiago Story: To The End of the World
Experience the romantic, 540-mile Camino de Santiago as Hank Leukart walks across Northern Spain with an inspiring group of friends in this unique documentary film.

The Camino de Santiago - A Pilgrim's Journey.
Follow in the footsteps of a pilgrim as he crosses spain in an epic journey along the camino de santiago.

Australiër die met veel bepakking de camino loopt.
I did my Camino de Santiago Pilgrimage in April/May 2004. To be authentic, I walked the whole French Way; 34 days, 18 kg of gear, 764 km on foot. I lost 8 kg in weight!  


Eerste orientatie

Vandaag 5-11-2017 hebben Jeanine en ik voor het eerst samen gezeten om de tocht voor te bereiden. We zijn lid geworden van het Nederlandse Genootschap van Sint Jacob. https://www.santiago.nl/.
We hebben onze pelgrimspaspoorten aangevraagd, waardoor we in allerlei speciale gelegenheden kunnen slapen.
30-11-2017 gaan we naar een pelgrimsbijeenkomst in Apeldoorn en als het goed is zullen we daar verschillende mensen ontmoeten die ons meer informatie kunnen geven over de Camino en dat wat we kunnen verwachten.


Eerste bijeenkomst met mensen van het genootschap

Donderdag 30-11-2017

We hebben een eerste bijeenkomst gehad van Het Nederlandse Genootschap van Sint Jacob.

We hadden er zin in en lieten de TomTom zoeken naar de (Eet Kamer) in Apeldoorn.
Bij binnenkomst zagen we een groep oudere mensen "de meesten genoten al van hun pensioen" aan een grote stam tafel zitten.

 We werden vriendelijk begroet door de voorzitter van het genootschap. Direct hadden we contact met diverse mensen die al jaren LAW routes hebben gelopen. Interessante mensen met ieder zijn/haar eigen verhaal.

We hebben veel ervaringen gehoord en ook veel tips gekregen, wat neem je mee welke route is het mooist, de zuid of de noord route. Neem je wel of niet een slaapzak mee, hoe veel water, lopen met gps of met kaarten. Hoe ver loop je per dag, hoe snel raak je gewend enz enz.
Kortom alles wat nodig is om zaken goed voor te bereiden, met misschien wel het belangrijkste advies laat het gewoon op je af komen en leer gaandeweg en plan vooral niet te veel, dan wordt elke dag weer een verassing.

Door de vele menselijke verhalen en contacten die men deelde in deze gesprekken werden Jeanine en ik nog enthousiaster om te gaan starten.