De eerste dagen

We hebben er inmiddels 4 dagen op zitten en we zitten nu in Mauleon. In een prachtig oud verlaten schoolgebouw. 

We hebben het op meerdere momenten erg zwaar gehad het is erg lastig om op de juiste plek een overnachting te boeken laat staan een oberge vinden. Boven dien zijn de Fransen of wel aan het staken deze week of ze zijn dicht, dat is lastig voor een pelgrim.

Neemd niet weg dat het een fantastische ervaring is en we hebben al verschillende leuke mensen ondmoet ieders met hun eigen verhaal. Verschillende dieren gezien die bijzonder waren waaronder een hazelworm, een ringslang, en hagedissen en heel veel roofvogels. We hebben vandaag voor het eerst gekookt en terwijl wij bezich waren kwam er een Amerikaan binnen lopen en de blik op oneindig. Wil je mee eten het eten is bijna klaar en we hebben ook nog wel een pilsje over. Je had de blik in zijn ogen moeten zien.

We gaan maar slapen en morgen weer vroeg op voor de volgende stappen, over twee dagen zijn we in Saint Jean Pied de Port, en dan trekken we Spanje in.

Dit is

We zijn vertrokken

En eindelijk is de dag aangebroken .....ik vertrek....

Nasr onbekende bestemming hart en hoofd vol gedachten en gevoelens ....loslaten en genieten.

Het volle land verlaten ...landerijen flitsen voorbij...koeien boerderijen wat hou ik van het platteland .

Over een half uur zijn we in Parijs 

 

De route die we gaan lopen

Als je wil weten waar we zitten dan kun je dat op deze kaart het beste zien.

https://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=14369933

Camino

Van Saint Jean Pied de Port naar Santiago de Copostella

Wandelen in drie dimensies Wandelen… in de natuur met beide benen stevig op de grond in gezelschap van een ander in het teken van de Ander Wandelen… met open ogen met open oren met een ontvankelijk hart Wandelen… is vertragen is vereenvoudigen is verdichten van ervaringen Wandelen… is loslaten is verstillen is vertrouwen Wandelen… leidt op een natuurlijke wijze tot verwondering en dankbaarheid leidt tot het besef van verbondenheid met alle schepselen en de Schepper leidt tot het activeren van jouw verbeelding Wandelen… is de haast uit je hoofd halen is het natuurlijke tempo van de ziel volgen is open komen voor wat er zich in het hier en nu aandient … en als het ons gegeven wordt onderweg misschien iets van de Ander ervaren Een wens voor jou in drie dimensies: Vrede met wat was Vreugde met wat is Alle goeds voor de toekomst (Marijn van Zon)

Dit gedicht hebben we van Joke en Hans gekregen toen we 25 jaar waren getrouwd !

Een heel mooi gedicht dat met ons mee reist in gedachte 

Het is er bijna

Het is bijna zo ver we zijn nog in alle rust met de laatste voorbereidingen bezig, voor de zoveelste keer nog een alles na lopen, en steeds maar weer denken ik heb wel heel weinig bij mij ik vergeet vast iets.
Gelukkig hebben we hier ruim de tijd voor genomen zodat we in alle rust zaken op kunnen pakken.
Op het laatste moment heb ik de web pagina nog weer aangepast en ben wat aan het uitproberen.
Ik ben blij dat het morgen echt zo ver is, moet je na gaan 40 jaar gewacht op dit moment.
Ik zal het zien ik zal het mee maken wat het ook moge zijn en wat het ook gaat worden.